Sâmbătă 13 Aprilie 2024, Actualizat acum 103 zile 12:00 am

Fostul șef al Poliției, Ioan Crap, declarat nevinovat în dosarul de corupție în care era cercetat

Comisarul şef Ioan Crap

Comisarul şef Ioan Crap

Fostul șef al Poliției, Ioan Crap, a fost declarat nevinovat în dosarul de corupție în care era cercetat. Tribunalul Suceava a decis, joi, achitarea acestuia în dosarul cercetat pentru infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Instanța „achită inculpatul CRAP IOAN pentru săvârşirea infracţiunii de: folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei […] respinge acţiunea civilă formulată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bucureşti, cu sediul în Bl. Carol, nr. 17, sector 2, Bucureşti, ca rămasă fără obiect. Constată achitat de inculpatul Crap Ioan prejudiciul în cuantum de 16.412 lei, la care se vor adăuga accesoriile în condiţiile legii”, se arată în decizie, care nu este definitivă.

like-facebookÎn rechizitoriul întoc­mit, procurorii susțineau că „în perioada 2010-2013, Ioan Crap a de­pus cu rea-credință la Agen­ția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe do­cumente inexacte și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de teren agricol, pe care nu-l deținea în totalitate. Astfel, în 2010, inculpatul a depus documente pentru 38,38% din suprafața solicitată, în anul 2011 pentru 35,71% din suprafață, iar în anii 2012-2013 pentru 78,88% din suprafața solicitată. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Crap Ioan a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 86.697,77 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Inter­venție din Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, a fost dispusă măsura asi­­gurătorie a se­chestrului asu­pra unui imobil ce aparține inculpatului Crap Ioan“.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Decizie finală în dosarul de corupție al fostului șef al IPJ Suceava, comisarul șef Ioan Crap | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*