Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Peste 200 de elevi suceveni vor participa la Marșul pentru Sănătate

 

Peste 200 de elevi de la Școala Gimnazială Nr.4 Suceava vor participa la Marșul pentru Sănătate, în data de 28 martie. Actiunea incepe la orele 11:00 la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava și va parcurge traseul pană la Direcția de Sănătate Publică unde vor primi baloane colorate – reprezentând culorile din farfuria sanatoasă, flayere și pliante cu mesaje privind activitatea fizică si alimentația sănătoasă.

like facebook, suceava, news, stiri„Alimentaţia este obiceiul care influenţează cel mai mult sănătatea oamenilor. Nu degeaba obiceiul de a mânca este cel care se repetă cel mai constant dea lungul vieţii noastre. Doctorul Oseler, renumitul medic canadian, spunea că 90% dintre toate afecţiunile, cu excepţia infecţiilor şi a accidentelor, sunt strâns legate de alimentaţie Educația nutrițională trebuie să devină o prioritate națională și să înceapă de la vârste mici. Alimentația sănătoasă are o importanță covârșitoare în menținerea sănătății, iar de sănătatea copilului de astăzi depind sănătatea și bunăstarea adultului de mâine”, susțin reprezentanții DSP Suceava.

Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează prin Programul Erasmus+, finanţat de Comisia Europeană, în perioada septembrie 2017 – septembrie 2019, Proiectul „Healthy Foods, Happy Moods”.

România, prin Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, este partener în acest proiect, alături de Italia, Croaţia, Polonia, ţara coordonatoare fiind Turcia. Coordonatorul proiectului, la nivelul şcolii, este profesorul pentru învăţământ primar Mirela-Florentina Mazilu.

Directia de Sănătate Publică Suceava este partener in cadrul proiectului cu Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 200 de elevi suceveni vor participa la Marșul pentru Sănătate | Moldova24

Lăsați un comentariu

*