Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Alina Leonte, profesoara de dans care aduce zâmbete. Cum reușește să-și încurajeze elevii și să-i determine să fie mai buni

Este tânără, frumoasă, dar mai ales extrem de talentată și iubită. Vorbim despre una dintre cele mai apreciate profesoare de dans din județul Suceava, Alina Leonte. La doar 31 de ani este instructor de dans popular cu experiență, balet pentru copii, dar și dans modern.

Drept dovadă pentru talentul său special pentru dans stau zecile de premii obținute de-a lungul anilor, dar mai ales aprecierile necontenite care vin din partea elevilor săi și nu numai.

like facebook, suceava, news, stiriAlina Leonte a urmat, în perioada 1997-1998, cursurile de balet si dans modern ale Palatului Copiilor, Suceava, în perioada 2004-2006 a studiat la Școala Populară de Arte “Ion Irimescu “, Suceava, sectia Dans Popular, iar în perioada 2006-2010- dansator in cadrul corpului de balet al Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu”, Suceava. Între  2010 a devenit absolvent al cursului de instructori de dans de la Scoala Populara de Arta “Ion Irimescu “, Suceava, a devenit apoi instructor de dans la Gradinita 1,2,3 Suceava, Gradinita Tisauti, apoi  instructor clubul de dans sportiv Boom Dance, profesor de dans popular Scoala Populara de Arte “Ion Irimescu”, referent cultural coregrafie la Centrul Cultural Bucovina, instructor de dans la Ansamblul Izvorasul -Liteni, la Școala Gen Nr 3, GPN Paltinoasa, GPP Gulliver, GPN Piticot , Scoala Gen Nr.11 , Suceava și lista poate continua.

La cursurile de dans pe care le-a susținut, copiii  s-au calificat la faze nationale ale concursurilor de dans, obtinand, de cele mai multe ori, premii de excelenta, I sau II.

A urmat cursuri de coregrafie, arta scenica, machiaj, pedagogia dansului, scenografie etc., dar a și organizat și a luat parte la seminarii internationale de dans. De-a lungul timpului a făcut parte din juriul mai multor festivaluri naționale și internaționale de dans și coregrafie.

Aveam spectacole unde tremuram de emotii, dar  doamna profesoara se maimutarea prin sala si dansa cu noi in culise sa ne revenim, sau ne spunea ca suntem cei mai buni, desi vedeam singuri ca greseam si cel mai important ne-a spus ca noi putem reusi sa facem orice in viata si ca niciun dansator nu e mai bun ca noi daca noi dam totul in orice moment al repetitiei noastre”, ne-a dezvăluit Georgiana, una dintre elevele sale. 

Alina Leonte este omul care nu renunță niciodată, nu se dă bătut indiferent de situație, adoră să lucreze cu oamenii și în special cu copiii. Lucrează cu persoane de toate vârstele, de la copii de 3-4 ani, până la 14-20 de ani și chiar mult mai în vârstă.

„In deplasari mereu ne strangem intr-o camera si spunem povesti iar niste colegi de-ai mei ne-au povestit ca au mers intr-o tabara de dans contemporan in Franta cu doamna prof. si ei toti stiau doar dans popular si toate echipele erau foarte bune pe contemporan. Asa ca doamna i-a luat intr-o seara in curtea liceului unde stateau si s-au asezat intr-un cerc langa un copac si fiecare trebuia sa isi spuna teama cea mai mare si impreuna gaseau o cale sa o inlature si ii punea sa interpreteze diferite roluri si a doua zi colegii mei au spus ca li s-a parut cel mai usor la orele de dans si se vedeau mult mai buni ca ceilalti si au fost apreciati de toti cu dansul lor. E o profesoara minunata, e ca o mama pentru noi si chiar si atunci cand ne cearta ne spune mereu ca mamele atunci cand ne cearta ne vor binele si nu inseamna ca ne iubesc mai putin, asa ca daca ea ne mustra o face spre binele nostru, dar dragostea ei pentru noi ramane neschimbata”, povestesc elevii acesteia.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alina Leonte, profesoara de dans care aduce zâmbete. Cum reușește să-și încurajeze elevii și să-i determine să fie mai buni | Moldova24

Lăsați un comentariu

*