Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Municipalitatea suceveană va scuti furnizorii de servicii sociale de la plata taxelor și impozitelor

Clădirile şi terenurile utilizate pentru furnizarea cu titlu gratuit a serviciilor sociale de către organizaţii neguvernamentale şi întreprinderi sociale furnizoare de asemenea servicii, din municipiul Suceava, vor fi scutite de like facebook, suceava, news, stiriplata impozitelor şi taxelor pe terenuri şi clădiri.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens, care se va afla pe masa consilierilor locali în următoarea ședință de Consiliu Local.

Potrivit prevederilor Codului fiscal, municipalitatea poate acorda respectivele scutiri pentru asociaţiile şi fundaţiile care folosesc terenurile şi clădirile în activităţi fără scop lucrativ, dar și pentru deţinătorii clădirilor clasate ca monumente istorice, monumente de arhitectură sau arheologice, ca muzee şi case memoriale.

Totodată,  nu vor fi taxate şi impozitate terenurile cu regim de monument istoric şi protejate, contribuabilii în cauză trebuind să facă dovada că terenurile fac parte din categoria suprafeţelor neconstruite.

Tot în următoarea ședință de Consiliu Local va fi analizată posibilitatea scutirii de la plata impozitelor şi taxelor pe terenurile şi clădirile deţinute sau utilizate de către asociaţiile şi fundaţiile care le folosesc în scop nelucrativ.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*