Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Declarație de unire a municipiului Suceava cu Republica Moldova, supusă aprobării Consiliului Local. Lungu: Este un act simbolic

O declarație de unire a municipiului Suceava cu Republica Moldova va fi supusă dezbaterii Consiliului Local. Proclamaţia va fi citită şi aprobată de Consiliul Local Suceava după 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, în 27 martie 1918. Aceasta va fi parafată de consilierii locali, de primar, dar și de secretarul municipiului.

„Este un act simbolic, care, sigur nu are niciun efect juridic. Dar având în vedere că am avut discuţii şi la Soroca, cu primarul de acolo, care a spus că se va da o declaraţie de Unire cu România, eu zic că este oportun să dăm şi noi o declaraţie de unire cu Republica Moldova”, a declarat primarul Ion Lungu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că decizia a fost luată pe fondul Este un act simbolic, care, sigur nu are niciun efect juridic. Dar având în vedere că am avut discuţii şi la Soroca, cu primarul de acolo, care a spus că se va da o declaraţie de Unire cu România, eu zic că este oportun să dăm şi noi o declaraţie de unire cu Republica Moldova.
like facebook, suceava, news, stiri
Iată ce va conține declarația:

 „În numele cetăţenilor municipiului Suceava, noi Consiliul Local şi primarul municipiului Suceava, proclamăm unirea simbolică a Sucevei cu Republica Moldova. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Declarație de unire a municipiului Suceava cu Republica Moldova, supusă aprobării Consiliului Local. Lungu: Este un act simbolic | Moldova24

Lăsați un comentariu

*