Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Festivalul județean Soyons Francophones, la Gura Humorului

În luna martie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Săptămâna Francofoniei, o sărbătoare a tuturor celor care au în comun pasiunea pentru limba franceză, pentru cultura şi civilizaţia franceză şi francofonă.

Ajuns anul acesta la a V-a ediţie, festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES !, organizat la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în colaborare cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, a devenit deja o emblemă a francofoniei şi o tradiţie bucovineană de primăvară a judeţului Suceava.

Festivalul francofon va avea loc sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 9.00, la Centrul Cultural Local Gura Humorului, pe scena căruia sunt așteptați să urce, rând pe rând, cei aproximativ 500 de elevi, provenind din cele 35 de unități școlare din județul Suceava care și-au anunțat deja participarea.

Festivalul judeţean SOYONS FRANCOPHONES ! se doreşte a fi o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză şi se adresează tuturor elevilor şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Flaubert şi pentru valorile spaţiului francofon. Evenimentul se desfăşoară sub forma unui amplu spectacol cuprinzând recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Festivalul județean Soyons Francophones, la Gura Humorului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*