Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Pârtia de schi din Masivul Rarău a fost proiectată într-o arie protejată. Ce se va întâmpla cu tronsonul deja construit

Pârtia de schi de pe Rarău – Câmpulung Moldovenesc, care trebuia finalizată şi dată spre folosinţă de ani buni de zile a fost are unul dintre cele două tronsoane proiectate într-o arie protejată. Dacă primul tronson a fost finalizat şi mai este nevoie doar de omologarea pârtiei, cel de-al doilea tronson nu poate fi realizat deoarece a fost proiectat într-o zonă protejată în situl „Natura 2000”.

Pârtia de schi din Masivul Rarău – Câmpulung Moldovenesc face parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Tursimului „Schi în România”, program de interes naţional pentru dezvoltarea turismului cu componenta principală „turism pentru practicarea schiului şi a altor sporturi de iarnă”. Acest program a fost aprobat de Parlamentul României prin Legea nr.56 din 11 decembrie 2003. Prin Hotărârea de Guvern a României nr. 426 din 8 aprilie 2009 s-a aprobat promovarea proiectului „Pârtii de schi omologate şi transport pe cablu în Masivul Rarău, cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarău” şi finanţarea acestuia prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a întreprins toate demersurile pentru amenajarea unui domeniu schiabil modern care pe lângă pârtiile de schi să fie dotat cu instalaţii transport pe cablu tip telegondolă TG8, instalaţie de înzăpezit artificial, maşini de bătut zăpada şi instalaţi de iluminat nocturn, în vederea creşterii gradului de atractivitate a Staţiunii turistice de interese naţional Câmpulung Moldovenesc.

„Domeniul schiabil oferit prin această investiţie va fi unic în România prin legătura pe care o oferă cu intravilanul de pe Masivul Rarău şi prin spectualozitatea traseului. În premieră naţională se va realiza un domeniu schiabil cu o lungime totală de 4,5 km şi o diferenţă de nivel de 800 m. Pârtia a fost proiectată datorită configuraţiei terenului şi deservirii de instalaţiile de transport pe cablu în două tronsoane, inferior şi superior. Domeniul schiabil se adresează atât schiorilor amatori cât şi celor de performanţă, panta medie a acesteia fiind de 18,8%, ceea ce o încadrează în clasa pârtiilor de categorie medie”, se arăta în proiectul de promovare a investiţiei întocmit de către Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Citeste mai mult: adev.ro/p5moj1


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Pârtia de schi din Masivul Rarău a fost proiectată într-o arie protejată. Ce se va întâmpla cu tronsonul deja construit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*