Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Bărbat prins cu substanțe periculoase de aproape 270.000 de lei într-un autoturism

Un ucrainean cu domiciliul în Suceava a fost prins cu un transport ilegal de substanțe periculoase, de aproximativ 270.000 de lei.

În noaptea de 12 spre 13 martie a.c., la ora 02.00, poliţişti din cadrul I.P.J. Caraş-Severin au depistat, pe o stradă din Reşiţa, un autoturism condus de un cetăţean ucrainean, cu domiciliul în Suceava.

În urma controlului autovehiculului, în interior au fost găsite 676 de recipiente conţinând erbicide şi insecticide, substanţe periculoase, provenite din Ucraina.

Conducătorul auto a declarat faptul că a primit aceste substanţe în ziua precedentă de la o persoană care i-a oferit 500 de euro pentru a le transporta în localitatea Oraviţa.

În cauză au fost întocmite acte procedurale şi a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de conducătorul auto, pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, respectiv producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării.

Cercetările sunt continuate de poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Cele 676 de recipiente identificate, precum şi autoturismul folosit la transportarea acestora, au fost indisponibilizate. Valoarea prejudiciului estimat este la 270.000 de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*