Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Programul Județean de prevenire a violenței domestice lansat, joi, la Suceava. Tot mai multe femei solicită ordin de protecție

La   sediul   Palatului   Administrativ,  poliţiştii   suceveni în parteneriat cu Instituţia Prefectului au lansat, joi,  Programul Judeţean de prevenire a violenţei   domestice   la   nivelul   judeţului   Suceava.

Au   fost   prezentate   obiectivele programului şi situaţia statistică comparativă înregistrată în perioada 2016 – 2017.

S-a  evidenţiat faptul că în anul 2017, numărul ordinelor de protecţie solicitate şi emise s-a dublat faţă de anul 2016, victimele înţelegând utilitatea acestui instrument legislativ pentru prevenirea recidivei faptelor cu violenţă.

De asemenea, au fost analizate propunerile legislative privind emiterea ordinului de protecţie temporar direct de către poliţist care ar asigura o intervenţiemult mai eficientă în situaţiile limită. O activitate deosebită în cadrul lansării programului, a fost prezenţa în sala aunei femei din localitatea Ilişeşti care a împărtăşit tuturor celor prezenţi, poliţişti dar şi angajaţi ai Prefecturii şi invitaţi, traumele trăite dar şi procedura pe care a urmat-o pentru obţinerea ordinului de protecţie.

„Toate femeile prezente la eveniment au primit din partea poliţiştilor flori şi ghiduri privind modul de obţinere a ordinului de protecţie. Activităţile poliţiştilor s-au bucurat de aprecierea doamnelor şi domnişoarelor, dar şi a bărbaţilor care sperăm să devină mai responsabili şi să aprecieze tot mai mult pe cele care le sunt aproape”, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, cms. Ionuț Epureanu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Programul Județean de prevenire a violenței domestice lansat, joi, la Suceava. Tot mai multe femei solicită ordin de protecție | Moldova24

Lăsați un comentariu

*