Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Elevii de liceu din Suceava, invitați să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN

Cercetătorii de la CERN (Centrul European de Cercetări Nucleare, Geneva) , IFIN-HH Măgurele – București și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group, vă invită să vă alăturați demersului de popularizare a fizicii și cercetării științifice în rândul elevilor de liceu, participând la “International Masterclasses – Hands on particle Physics”, vineri, 9 martie 2018, începând cu ora 9.30.

De-a lungul unei zile, liceenii vor lua contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma Măgurele și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. De asemenea, vor avea ocazia să participe la cursuri de particule elementare, să viziteze obiective din campusul USV și să se implice în analizarea datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb.

Ulterior, aceștia vor avea posibilitatea să discute rezultatele în cadrul unei videoconferințe cu cercetătorii de la CERN, precum și cu colegi din alte centre științifice (Barcelona, Prague CTU, Krakow AGH, Genova) care fac parte din programul “LHCb@InternationalMasterclass”.
La final, organizatorii vor înmâna diplome de participare tuturor elevilor prezenți.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Dinu says:

    Nimeni nu mai e lasionat de fizica! Elevii nu o prefera la bac și nici laboratoare nu mai exista în scoli!!! În celelalte scoli se studiază Științe numai la noi a rămas sistemul comunist cu Fizica și fără aplicații! Nici de profesori de fizica nu mai este nevoie!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*