Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Ion Lungu: Avem încasări mai mari cu 2,35 de milioane de lei față de anul trecut

Mărirea taxelor a dus la încasări mai mari la bugetul local la începutul acestui an, față de anul precedent. Veniturile proprii ale bugetului local au fost la, sfârşitul lunii februarie 2018, de 28,24 de milioane de lei, faţă de 23,09 de milioane de lei, cât erau la sfârșitul aceleiași luni, în 2017.

Numai de la populație, în primele luni ale acestui an, s-au strâns 4,99 de milioane de lei, iar de la agenții economici 1,59 de milioane de lei, în scădere față de anul trecut. Primarul Ion Lungu se așteaptă ca agenții economici să mai recupereze din sumele pe care le datorează, în luna martie, pentru a beneficia de bonificația de 10%.

Edilul Sucevei, Ion Lungu, susține că aceste venituri sunt mai mult decât binevenite în condițiile în care s-au redus veniturile din impozitul pe venit, ca urmare a diminuării acestuia de la 16% la 10% și s-au diminuat şi veniturile din cote defalcate din TVA, deoarece salariile profesorilor nu mai trec prin Primărie.

„În aceste condiţii, avem încasări mai mari cu 2,35 de milioane de lei faţă de anul trecut. Pe de o parte, în primele luni aceste creşteri ale încasărilor există ca urmare a acordării bonificaţiei, dar, trebuie să fim corecţi, au fost şi acele majorări de 19% a taxelor şi impozitelor locale. S-a făcut, de asemenea, şi o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor locale, având în vedere că am mai angajat încă 16 persoane la Serviciul de executări silite din Primărie”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Ion Lungu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*