Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Drepturi salariale acordate ilegal în mai multe primării sucevene, descoperite de Curtea de Conturi

Mai multe primării sucevene au acordat ilegal drepturi salariale, potrivit unui Raport privind finanțele publice locale pe anul 2016. Este vorba despre un număr de 20 de primării din județul Suceava, la care s-au găsit nereguli privind angajarea și plata cheltuielilor bugetare, prejudiciul fiind de 640.000 de lei. De asemenea, s-au constatat abateri financiar-contabile de 8.000 de lei.

În municipiul Suceava, potrivit raportului inspectorilor de la Curtea de Conturi, au fost drepturi salariale acordate nelegal directorului Direcţiei de asistenţă socială, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

De asemenea, în comunele Berchişeşti, Frumosu, Grămeşti, Grăniceşti, Şcheia şi Vadu Moldovei, majorarea cu 15% până la 25% a salariilor secretarului unităţii administrativ-teritoriale s-a făcut prin stabilirea eronată a salariului de bază, iar în Cajvana, Frasin, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Cârlibaba şi Vereşti, indemnizaţiile de şedinţe stabilite şi plătite consilierilor locali s-au calculat greşit, prin aplicarea cotei de 5% asupra indemnizaţiei majorate a primarului şi nu asupra celei aferente lunii decembrie 2013. Majorările salariale s-au aplicat eronat și la Horodnic de Jos, Şerbăuţi şi Volovăţ. Totodată, la Berchişeşti şi Todireşti s-a acordat „spor de proiecte europene” pentru perioade în care la nivelul entităţilor respective nu s-a implementat niciun proiect cu finanţare din fonduri externe nerambursabil.

La Solca s-au acordat sume cu caracter tranzitoriu personalului din cadrul unităţii de învăţământ, acestea fiind incluse în salariul de bază în cuantum mai mare decât cel stabilit pentru luna iulie 2016, iar la Ipoteşti, s-a constatat depăşirea cheltuielilor de personal reprezentând plata cu ora pentru activitate didactică, cheltuieli decontate prin depăşirea numărului de ore pentru care beneficiarul în cauză a fost pontat.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*