Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Aproape 1.700.000 de lei pentru repararea unei importante biserici- monument istoric din județul Suceava. Cine face lucrările

Aproape 1.700.000 de lei vor fi folosiți pentru repararea unei importante biserici, monument istoric, din județul Suceava. Este vorba despre Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Ilișești, unde vor fi executate lucrări  în cadrul proiectului finanțat prin FEADR „Conservarea patrimoniului bisericii- Adormirea Maicii Domnului- din comuna Ilișești, județul Suceava”.

Lucrarile de constructii sunt necesare pentru a reda integritatea structurala si a asigura conservarea obiectivului de investitie prin indepartarea factorilor de deteriorare interiori si exteriori ca si refacerea elementelor de protectie-acoperis, streasina, invelitoare, tencuieli. Lucrarile de constructie sunt formate din: lucrari de constructii si instalatii, lucrari de constructii si instalatii aferente organizarii de santier si cheltuieli conexe organizarii santierului.

Valoare estimata totala a fost de  1,998,185.92 RON și a fost depusă o singură ofertă, care a și fost declarată câștigătoare pentru 1,694,618 RON, respectiv Restaco SRL.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Ilișești este o biserică ortodoxă ctitorită între anii 1709-1714 de marele medelnicer Ionașcu Isăcescu în satul Ilișești (județul Suceava). Această ctitorie a funcționat ca mănăstire de călugări până în 1783 când a fost desființată de austrieci, iar biserica mănăstirii a devenit biserică parohială.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Ilișești a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015 la numărul 283.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Aproape 1.700.000 de lei pentru repararea unei importante biserici- monument istoric din județul Suceava. Cine face lucrările | Moldova24

Lăsați un comentariu

*