Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Transport ilegal de lemne de peste 15.000 de lei, confiscat la Marginea

Un transport ilegal de lemne, de peste 15.000 de lei, a fost confiscat de polițiști și specialiști de la Garda Forestieră, la Marginea.

Un comunicat al Poliției Suceava arată că la data de 22.02.2018, polițiștii au continuat cercetările în cauza din 21.02.2018, când, la ora 20.14, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a depistat pe raza comunei Sucevița, ansamblul rutier cu remorcă încărcat cu material lemnos, condus de un bărbat din comuna Marginea care avea  completate la rubrica „Locul de încărcare”, din avizele de însoțire prezentate pentru control, depozitul societății administrate de conducătorul auto cu sediul în comuna Marginea, județul Suceava, iar ca destinatar era înscrisă o societate, din județul Botoșani, ocazie cu care, s-a stabilit faptul că, nu se justifica prezența ansamblului auto pe raza comunei Sucevița, existând suspiciunea că materialul lemnos a fost încărcat din altă locație.

Astfel, la 21.02.2018, ansamblul auto a fost condus la punctul silvic de descărcare a materialului lemnos de pe raza localității Marginea, unde, administratorul societăţii a prezentat Registrul de evidență a intrărilor/ieșirilor materialului lemnos, constatându-se că avizele prezentate nu sunt înscrise, iar la pozițiile în cauză erau doar niște mențiuni cu creionul.

Totodată, conducătorul auto a refuzat să descarce materialul lemnos în vederea inventarierii de către specialiștii Ocolului Silvic Marginea, fiind dispuse măsuri de asigurare a pazei acestuia. Ulterior, la 22.02.208, materialul lemnos transportat a fost inventariat de specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Ocolului Silvic Marginea, care au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 45,30 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase, în valoarea de circa 15.100 lei. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 5.000 lei, a societății emitente a avizelor de însoțire pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 45,30 m.c. material lemnos, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Totodată, societatea emitentă a avizelor de însoţire a materialului lemnos, a fost verificată din punct de vedere al respectării legislaţiei silvice privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care, pentru lipsă în gestiune, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei, conform Legii nr. 171/2010, fiind confiscată valoric, cantitatea de 71,16 mc. lemn  de foc de esență fag, în valoare de 9.820 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*