Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

VIDEO! Casă cuprinsă de un incendiu devastator. Intervenția pompierilor, extrem de dificilă, la -21 grade, pe un drum imposibil de parcurs

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la o casă din satul Neagra Șarului, comuna Șaru Dornei.

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, cu 3 autospeciale, două motopompe și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a 5 lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șaru Dornei, au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

„Intervenția s-a desfășurat pe o temperatură de -21 de grade Celsius, în condițiile în care locuința, parter + mansardă, construită din lemn, era cuprinsă de flăcări în totalitate și se afla într-o zonă izolată, cu un drum acoperit de zăpădă și în pantă abruptă, imposibil de parcurs cu autospecialele de stingere. Astfel, salvatorii au desfășurat un dispozitiv de intervenție pe o distanță de aproximativ 150 de metri și au acționat timp de aproape 4 ore, în condițiile vitrege menționate mai sus, până la lichidarea ultimelor focare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Casa și bunurile aferente au ars pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați (amprenta la sol), iar pereții, exteriori și interiori, s-au degradat.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Incendiu în localitatea Neagra Șarului

Incendiu în localitatea Neagra Șarului28.02.2018, ora anunțării la 112 – 23:26 Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, cu 3 autospeciale, două motopompe și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a 5 lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șaru Dornei, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din satul Neagra Șarului, comuna Șaru Dornei.Intervenția s-a desfășurat pe o temperatură de -21 de grade Celsius, în condițiile în care locuința, parter + mansardă, construită din lemn, era cuprinsă de flăcări în totalitate și se afla într-o zonă izolată, cu un drum acoperit de zăpădă și în pantă abruptă, imposibil de parcurs cu autospecialele de stingere.Astfel, salvatorii au desfășurat un dispozitiv de intervenție pe o distanță de aproximativ 150 de metri și au acționat timp de aproape 4 ore, în condițiile vitrege menționate mai sus, până la lichidarea ultimelor focare.Casa și bunurile aferente au ars pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați (amprenta la sol), iar pereții, exteriori și interiori, s-au degradat.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 4:27.

Publié par ISU „Bucovina" Suceava sur jeudi 1 mars 2018


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. VIDEO! Casă cuprinsă de un incendiu devastator. Intervenția pompierilor, extrem de dificilă, la -21 grade, pe un drum imposibil de parcurs | Moldova24

Lăsați un comentariu

*