Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Județul Suceava, lovit de ger năprasnic. Cât arătau termometrele luni dimineață!

Codul portocaliu de ger a intrat în vigoare, iar luni dimineață, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), mercurul din termometre a scăzut destul de mult.

La ora 07.00, la Suceava se înregistrau -14 grade, la Rădăuți -15 grade, la Poiana Stampei -19 grade.

La aceeași oră, erau -24 de grade la Călimani, -18 la Toplița.

La ora 08.00, la Suceava erau -14,2 grade Celsius, la Rădăuți -15,8, iar la Poiana Stampei -19,4 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, un cod portocaliu de  ger pentru județul Suceava, in intervalul 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10.

Potrivit ANM, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.
În cursul zilei de duminică, 25 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologieva emite mesaje privind evoluția și intensitatea acestor fenomene.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*