Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Vezi cine a câștigat licitația pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare!

Licitația pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare, din municipiul Suceava, a fost câștigată de o asociere formată dintr-o firmă din Iași (Expro Soft) și Mateo Rustic Construct SRL Ipotești, pentru 562.000 de lei.

„Perioada de realizare este de 120 de zile, conform contractului, urmează ca după această evaluare la Direcția de Achiziții Publice să semnăm contractul zilele următoare, să dăm ordinul de începere a lucrărilor, evident, probabil undeva în jurul datei de 1 martie, după ce se mai încălzește afară și noi sperăm ca, așa cum am spus și altădată, cel târziu pe data de 28 noiembrie să putem reinaugura acest monument foarte important pentru Suceava, pentru istoria orașului”, a declarat primarul Ion Lungu.

Proiectul prevede reabilitarea și remontarea tuturor elementelor de bronz, placarea cu dale de argint, punerea unor jardiniere și arbori ornamentali, dar și alte intervenții.

Statuia domnitorului Ştefan cel Mare a fost realizată de sculptorul Iftimie Bârleanu, fiind amplasată în parcul cetăţii în anul 1977.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*