Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Municipalitatea suceveană desființează societatea Transagent. „Menținerea în funcțiune nu mai este justificată”

Municipalitatea suceveană vrea să desființeze societatea Transagent, potrivit unui proiect de hotărâre care se va afla pe masa consilierilor locali în ședința de joi.

Transagent a fost înființată pentru preluarea serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic, unicul asociat al acesteia fiind Primăria Suceava, și reprezenta o soluție de avarie, însă potrivit edilului Ion Lungu, „ în contextul în care Thermonet asigură serviciul public de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic pe raza unităţii administrativ-teritoriale, menţinerea în funcţiune a SC Transagent SRL nu mai este justificată”.

Societatea a fost înființată în 2015 , necesitatea înființării acesteia fiind determinată de faptul că realizarea serviciului de alimentare cu energie termică era asigurată de Termica SA care se afla în procedura de insolvență, ulterior fiind dispusă măsura intrării în faliment, existând pentru municipalitate pericolul real de a se afla în imposibilitatea practică de a asigura acest serviciu.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Municipalitatea suceveană desființează societatea Transagent. „Menținerea în funcțiune nu mai este justificată” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*