Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Peste 18.000 de suceveni au fost angajați, anul trecut

Peste 18.000 de suceveni și-au găsit de muncă, anul trecut, fiind angajați legal, potrivit unei informări privind raportul de activitate a Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Mai exact 18.350 de persoane au fost angajate în 2017, atât datorită primelor, care fac mai atractivă angajarea, cât şi subvenţiilor, care acoperă o parte din cheltuiala cu forţa de muncă a angajatorilor, cât şi  gestionarea competenţelor şomerilor, a cererii de forţă de muncă şi a criteriilor de selecţie a angajatorilor, spun reprezentanții AJOFM.

Anul trecut, 957 de șomeri au beneficiat de prime de 100%, 23 au primit prime  pentru încadrarea înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj, iar 357 de prima de 30%.

Prima de activare de 500 de lei a fost achitată către 462 de şomeri, cea de încadrare la o distanţă mai mare de 15 km pentru șase şomeri; cea pentru angajarea la distanţă mai mare de 50 km pentru șapte şomeri, iar prima de relocare pentru 11 şomeri. De asemenea, 98 de tineri au primit prima de 500 de lei pentru că au fost absolvenți care s-au angajat.

Potrivit AJOFM,  516 angajatori au primit subvenţii pentru angajarea şomerilor în vârstă de peste 45 de ani,  140 pentru încadrarea de absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, iar 29 pentru oferirea unui loc de muncă tinerilor NEETs. În 3 cazuri AJOFM a avut dosare de  subvenţionarea formării profesionale a ucenicilor la locul de muncă, iar în altele 7 de subvenţionare, pe perioada vacanţelor, a locurilor de muncă ale elevilor şi studenţilor.

11 agenţi economici au  primit subvenţii în baza contractelor de solidaritate, iar cinci pentru angajarea şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale. În plus, patru agenți economici au primit subvenții pentru încadrarea şomerilor cărora le-au mai rămas 5 ani până la pensionare, iar trei pentru angajarea de persoane cu handicap și doi pentru încadrarea de şomeri neindemnizaţi.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. DEIAN says:

    Unde au fost angajate aceste persoane??Credem ca e o mare minciună!!!Unde sunt atatea locuri de munca si in ce domenii???

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 18.000 de suceveni au fost angajați, anul trecut | Moldova24

Lăsați un comentariu

*