Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Firmele sucevene nu își plătesc taxele și impozitele. Lungu: Agenţii economici sunt într-o situaţie foarte dificilă

Agenții economici din municipiul Suceava nu se înghesuie să își plătească taxele și impozitele la bugetul local. Potrivit primarului Ion Lungu, în prima lună  a acestui an firmele au achitat doar 62% din totalul aceleeași lună a anului trecut.

Încasările de luna trecută au fost de 5,47 milioane lei, din care doar 1,07 milioane lei au fost achitate de agenții economici.

„Agenţii economici sunt într-o situaţie foarte dificilă. Este o problemă reală vizavi de funcţionarea lor şi, iată că acest lucru se adevereşte şi prin plăţile scăzute la Primărie, ponderea de 62,72% din cele ale anului 2017. În altă ordine de idei, sigur că şi agenţii economici au posibilitate de a beneficia de bonificaţia de 10%, dacă plătesc până în martie, şi sperăm ca în luna respectivă să plătească mai mult, să crească această pondere la agenții economice, în ideea că vor beneficia de acea bonificație până la data de 31 martie”, a declarat Lungu.

Edilul susține că, în schimb, persoanele fizice au fost mai conștiincioase  și au plătit dările la bugetul local, încasările fiind cu 21,87% mai mari.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Firmele sucevene nu își plătesc taxele și impozitele. Lungu: Agenţii economici sunt într-o situaţie foarte dificilă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*