Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

CJ a aprobat indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentu noul terminal al Aeroportului

Consiliul Județean (CJ) Suceava a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentu noul terminal al Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Este vorba despre o investiție de  17,18 milioane de euro, care presupune extinderea actualului terminal cu un spațiu total de 1.670 de metri pătrați, din care 1.529 mp pentru cursele externe (cu demisol și parter) și 141 mp pentru curse interne.  Banii pentru terminal vor fi luați printr-un credit.

Președintele CJ, Gheorghe Flutur, susține că se impune construirea unui astfel de terminal având în vedere că numărul de pasageri a crescut de cinci ori pe parcursul anului trecut.

Conducerea județului are în vedere creșterea traficului de călători până la cel puțin 500.000 de pasageri.

Posibilitatea de procesare să urce undeva la 340 de călători pe oră procesare, aici e prevăzut că se pot întâlni în aceeași perioadă trei aeronave, e vorba de o cursă internă și două externe, în felul acesta s-a avut în vedere acest proiect al nostru”, a spus Flutur.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. CJ a aprobat indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentu noul terminal al Aeroportului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*