Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Directorul DSVSA: Sunt fonduri de vânătoare de unde nu s-au adus mistreți împușcați, deși aveau cotă de recoltă

Sute de mistreți au fost împușcați, anul trecut, în pădurile din județul Suceava. Potrivit unei informări a Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, se are în vedere un program de supraveghere a porcilor domestici, dar și mistreți, în contextul pericolului pestei porcine africane.

Pentru anul 2017 am avut un program de supraveghere activă a mistreților de 760 de capete și la laboratorul DSVSA Suceava au fost aduși 536 de mistreți. La supravegherea pasivă s-au adus 8 mistreți. Astfel se observă că supravegherea pasivă a porcilor mistreți în domeniul Pestei Porcine Africane este minimă, dând timp infecției să se răspândească în populației de porci mistreți”, a declarat directorul DSVSA, Ioan Corduneanu.

Potrivit acestuia, sunt fonduri de vânătoare de unde nu au fost aduși mistreți împușcați (supraveghere activă) pentru diagnostic de laborator, cum ar fi: Stroiești, Mihoveni, Fântânele, Rotopănești, Bogdănești, Frătăuții Noi, „deși aveau cotă de recoltă”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*