Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Vasile Armenean a vândut businessul de 40 de milioane de euro, Betty Ice. Vezi cu cine a încheiat tranzacția și cu ce sumă!

Producătorul român de înghețată Betty Ice, deținut de omul de afaceri Vasile Armenean, a ajuns la un acord de vânzare către gigantul anglo-olandez Unilever, al doilea mare jucător din industria alimentară și liderul pieței de înghețată din România. Potrivit surselor din piață, Betty Ice, un business de 40 de milioane de euro, a fost preluat integral de Unilever, într-o tranzacție care se ridică la circa 100 de milioane de euro.

Primele zvonuri privind vânzarea Betty Ice au apărut în piață încă de anul trecut, iar în cursa pentru preluare au fost mai mulți jucători, printre care și grupul leton Food Union, care a cumpărat în 2016 producătorul local Alpin Lux, scrie magazinulprogresiv.ro.

Betty Ice deține o fabrică în Suceava și este cel mai important producător român pe piața de înghețată, estimată la 200 de milioane de euro. Potrivit celor mai recente raportări, Betty Ice a încheiat anul 2016 cu afaceri de 40 de milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2015, în timp ce profitul s-a situat la o valoare similară – 5,1 mil. euro. Compania este însă cea mai profitabilă afacere în rândul businessurilor din industria de profil, având o marjă de 15% în 2016. Pentru 2017, omul de afaceri Vasile Armenean declara recent pentru Progresiv că estimează o creștere a cifrei de afaceri de până la 8%, până la 43-44 milioane de euro susținut atât de creșterea economică și a consumului aflat pe un trend pozitiv, cât și de invesțiile realizate și de exporturi.

Unilever este liderul pieței de locale de înghețată, principalii competitori fiind Nestlé (Nirvana, JOE), Macromex, Top Gel şi Alpin 57 Lux.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*