Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Povestea suceveanului botezat de Hitler: „Eu am fost botezat cu prenumele lui Hitler“

În satul Voievodeasa din comuna suceveană Suceviţa locuieşte Adolf Stadler, un bătrân de 77 de ani care în anul 1941 a fost botezat de Adolf Hitler, scrie Adevarul.

Localitatea Voievodeasa este un sat din comuna Suceviţa, judeţul Suceava, în care probabil cea mai cunoscută persoană este Adolf Stadler (77 de ani) sau nea Adolf, cum îi spun localnicii. Povestea bătrânului este de notorietate între oamenii din Suceviţa. Nea Adolf, care este încă în putere, a fost botezat de Adolf Hitler, conducătorul Germaniei din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Părinţii mei sunt de aici, din Voievodeasa. În 1939, Hitler a dat ordin ca toţi nemţii să fie duşi în Germania. Au fost strânşi toţi, din România şi alte ţări din Europa, iar pe noi ne-au dus în lagăr în Schwangau la finele anilor 1940. Mama când a plecat din Voievodeasa era însărcinată. Când am ajuns acolo în lagăr a început şi războiul, tatăl meu fiind trimis pe front. După ce tatăl meu a fost trimis la război, Hitler a spus că primul copil născut în lagăr, parte bărbătească, el îl va boteza. M-a născut mama şi nu a venit Hitler personal, ci doar adjuncţii lui. I-au adus mamei un cărucior, bani şi mai multe lucruri. Eu am fost botezat cu prenumele lui Hitler, certificatul de botez fiind o foaie mare scrisă cu litere din aur şi semnată de către Adolf Hitler”, a început să ne povestească Adolf Stadler. Botezul micuţului Adolf a avut loc la sfârşitul lunii mai 1941, la biserica din lagărul din Schwangau, unde au fost adunaţi etnicii germani din estul Europei.

Citeste mai mult: adev.ro/p39ulw


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*