Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Anchetă a Avocatului Poporului în cazul femeii care a murit de peritonită la Spitalul Județean Suceava

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă, prin Biroul Teritorial Suceava, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou din Suceava, în legătură cu decesul femeii care suferea de peritonită.

Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Este vorba despre cazul femeii care a fost dusă la spital la începutul acestei luni, medicii au tratat-o, dar la necropsie a reieșit că aceasta a murit de peritonită, lucru nedepistat de medici până atunci.

Fiul femeii s-a arătat revoltat de modul în care personalul medical s-a ocupat de mama sa. El a afirmat că la internare mamei sale i s-a făcut o ecografie abdominală și ar fi fost necesară o intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Din cele relatate de mass-media rezultă că furnizorul de servicii medicale, în speţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, nu a respectat dispoziţiile imperative ale art.2 şi ale art.3 din Legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului, care prevăd că ‘pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale’ şi că ‘pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nici o discriminare’ în concordanţă cu prevederile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, art.2, 3 şi 4 şi Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale (Roma, 4.XI.1950), art.2’”, susține Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt Avocatul Poporului.

Acuzații grave! Un tânăr îi învinovățește pe medicii suceveni de moartea mamei sale. „Nimeni nu o băga în seamă, nimeni nu făcea nimic”

A fost finalizată ancheta internă la Spitalul Județean Suceava în cazul pacientei care a murit de peritonită. „Protocoalele au fost respectate întocmai”


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Anchetă a Avocatului Poporului în cazul femeii care a murit de peritonită la Spitalul Județean Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*