Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Numărul sucevenilor care beneficiază de ajutor de încălzire, în această iarnă, mai mic față de anul trecut

Numărul sucevenilor care beneficiază de ajutor de încălzire în această iarnă este mai mic față de anul trecut. Un raport al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Suceava arată că anul trecut au fost 1.784 de subvenții acordate, iar în această iarnă 1.123.

La energie termică în iarna 2017- 2018 au fost acceptate la subvenție 831 de doare, față de 1.295 câte erau iarna trecută, la lemne 100 față de 135, la gaz 190 față de 347, iar la energie electric 2 față de 7.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă persoanelor singure și familiilor care nu-și permit să plătească cheltuiala cu căldura în timpul sezonului rece, iar acordarea acestui ajutor e prevăzută în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței prevăzut de ordonanța de urgență ca măsură de sprijin suportată din bugetul de stat se acordă numai familiilor și persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinței, acordate în baza contractelor de muncă sau altor reglementări specifice pentru diverse ramuri economice, precum și în baza legii.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Numărul sucevenilor care beneficiază de ajutor de încălzire, în această iarnă, mai mic față de anul trecut | Moldova24

Lăsați un comentariu

*