Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

14 utilaje acționează, marți, pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Rădăuți. Cum puteți semnala problemele

Un număr de 14 utilaje acționează, marți, pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Rădăuți. Potrivit unui comunicat al Primăriei Rădăuți, atât utilajele proprii cât și cele care prestează servicii în baza contractului de concesionare a activității de deszăpezire, cu societatea SC Servicii Comunale SA, lucrează constant pentru fluidizarea traficului și gestionarea situațiilor de urgență.

Totodată, la nivelul municipiului Rădăuți există trei spații care pot asigura cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice , respectiv: Adăpostul de noapte- Direcția de Asistență Socială Rădăuți, Clubul Sportiv Rădăuți și Mănăstirea Bogdana, cu un total de 34 de locuri.

„Primăria și Consiliul Local Rădăuți informează cetățenii că pe timpul condițiilor meteo nefavorabile, orice problemă constatată sau situație de urgență, trebuie adusă în atenția autorităților abilitate, respectându-se prevederile OG nr. 21 din 30.01.2002, cu modificările și completările aduse de Legea 515/2002, privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale. […] Dorim să amintim cetățenilor faptul că și în baza HCL 176/2012, au obligația civică de a întreține/curăța căile de acces aferente spațiilor de locuit, trebuie să manifeste o atenție sporită schimbărilor produse de condițiilor meteo nefavorabile și să adopte un comportament preventiv pe tot parcursul sezonului rece. Conform art. 19 din ordonanța 21 din 30 ianuarie 2002, modificat de pct. 8 al art. unic din Legea 515 din 12 iulie 2002, nerespectarea sau neîndeplinirea obligaţiilor şi a responsabilităţilor stabilite prin actul normativ amintit atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz, a persoanelor vinovate şi se sancţionează potrivit legii”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuți, Louana Popovici.

Pentru a semnala situații de urgență sau nereguli pe toată perioada sezonului rece, cetățenii pot apela numărul de telefon permanent al ofițerului de serviciu din cadrul primăriei Rădăuți: 0755 155 425.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 14 utilaje acționează, marți, pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Rădăuți. Cum puteți semnala problemele | Moldova24

Lăsați un comentariu

*