Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Un șofer beat a sărit un gard și a încercat să se ascundă de polițiști într-o curte. Cum s-a terminat „aventura”

Un șofer a urcat beat la volanul unei mașini, iar când polițiștii i-au făcut semn să oprească, acesta a vrut să scape și s-a ascuns într-o curte.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, pe 19 ianuarie, ora 20.30, în timp ce acționa pe DC Gura Putnei, la intersecția cu zona denumită popular ”Țurană”, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă, după ce a semnalizat intenția de a opri, conducătorul auto a accelerat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, ocazie cu care, bărbatul de la volan, identificat ulterior ca fiind un localnic de 37 de ani a oprit, a părăsit autovehiculul și a sărit un gard, ascunzându-se în curtea unui imobil, dar, în urma somațiilor s-a conformat indicațiilor polițiștilor.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, plăcuțele cu numerele de înmatriculare fiind expirate.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural”, se precizează în comunicat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*