Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

112 milioane de lei de la Consiliul Județean pentru Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. Vezi ce artere vor fi modernizate!

Consiliul Județean Suceava (CJ) va aloca pentru Direcția Județeană de Drumuri și Poduri 112 milioane de lei.

Președintele CJ, Gheorghe Flutur, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, de  cele patru segmente de drum județean incluse în  Axa Su­ceava- Iași, proiectul urmând a se realiza cu fon­duri europene, prin Programul Operațional Regional.

Mai avem patru tronsoane de drumuri județene pe POR, axa Suceava- Iași, v-am mai spus, e această porțiune, drumul care merge Suceava- Dolhasca- Budeni până la ieșirea din județul Suceava și drumul care leagă Suceava de Liteni- Moara- Zaharești- Stroiești- Dărmănești. Sunt patru tronsoane, aici suntem avansați în procedurile de licitație pentru execuție. Deci ar fi opt plus patru- 12 drumuri. Trei drumuri pe credit, acolo e doar de studiile de fezabilitate pe care le facem pentru că am demarat credit. E vorba de zona Stulpicani spre Broșteni și spre Codrii Seculari de la Slătioara. Tot ca noutate la drumuri, actualizăm studiul de fezabilitate Poiana Micului- Sucevița și am prins bani pentru scoaterea din fond forestier, apar porțiunile de teren pe care să putem construi, bucata de drum care să lege zona Mănăstirea Humorului de Sucevița și Bilborul, tronsonul care este legătura cu Toplița, cu județul Harghita. E vorba tot de o scoatere din fond forestier, la care noi am prins o sursă de bani ca să putem să facem culoar, să facem investiții”, a declarat președintele CJ, Gheorghe Flutur.

Totodată, șeful județului susține că vor fi multe reparații curente și se are în vedere și modernizarea drumului Izvorul Alb- Rarău, circa opt kilometri prin pădure, drumul vechi spre Cabana Rarău, pentru a face accesul mai ușor pe platoul Rarău.

De asemenea, se vor face reparații, marcaje rutiere, indicatoare, parapeți, sensuri giratorii, dar și alte măsuri pentru siguranță rutieră.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 112 milioane de lei de la Consiliul Județean pentru Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. Vezi ce artere vor fi modernizate! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*