Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

35% din bugetul județului Suceava va fi folosit pentru investiții. Câți bani va primi fiecare structură din cadrul CJ

Consiliul Județean (CJ) Suceava are, în acest an, un buget de 367 milioane de lei la venituri și 399,8 milioane lei la cheltuieli. Potrivit președintelului de CJ, Gheorghe Flutur, 261 de milioane de lei, reprezentând 65%, sunt cheltuieli de funcționare, iar 138,7 milioane de lei, respectiv 35%, sunt cheltuieli de dezvoltare.

Este un buget echilibrat. […] Acoperim diferența dintre venituri și cheltuieli cu excedentul pe care noi îl avem la Consiliul Județean Suceava din anii precedenți, deci acoperim acest deficit fără niciun fel de problemă. De asemenea, noi vrem să știți că anul trecut am închis cu un excedent de 46 milioane RON, mult vine din 2016, de la ultima rectificare bugetară”, a spus Gheorghe Flutur, care a anunțat că 2018 este un an al investițiilor.

Pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava bugetul vor fi alocați 102 milioane de lei,  pentru Direcția Județeană de Drumuri și Poduri 112 milioane de lei, pentru Spitalul Județean Suceava 20 de milioane de lei (față de 10 milioane cât au fost anul trecut), pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare” 9 ­mi­lioane de lei, pentru Muzeul Bucovinei 10,1 milioane de lei, pentru Biblioteca Bucovinei 2,1 milioane de lei, pentru Centrul Cultural Bucovina 11,5 milioane de lei, iar pentru școlile speciale 11,4 milioane de lei.

Proiectul de hotărâre privind adoptarea bugetului Consiliului Județean Suceava pentru 2018 a fost pus în dezbatere publică pe site-ul CJ.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 35% din bugetul județului Suceava va fi folosit pentru investiții. Câți bani va primi fiecare structură din cadrul CJ | Moldova24

Lăsați un comentariu

*