Miercuri 11 Decembrie 2019, Actualizat acum 344 zile 12:00 am

 

Alertă ANM pentru weekend: ninsori, lapoviță și polei

Meteorologii anunţă că vremea rea va continua în acest sfârşit de săptămână. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare valabilă în intervalul 19 ianuarie, ora 20.00- 20 ianuarie, ora 08.00. În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 ianuarie) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și în Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei.

O nouă avertizare va fi valabilă în intervalul 20 ianuarie, ora 15 – 21 ianuarie, ora 06. Potrivit ANM, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm. În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

Începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și treptat vor predomina ninsorile.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alertă ANM pentru weekend: ninsori, lapoviță și polei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*