Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Proiecte pentru reabilitarea și dotarea Spitalului de Boli Cronice din Siret. Vezi ce sume sunt prevăzute!

Două proiecte sunt pregătite de conducerea Primăriei orașului Siret pentru reabilitarera și dotarea Spitalului de Boli Cronice (Orășenesc) din Siret.

În luna decembrie 2017 a fost lansat Programul Operațional Comun România-Ucraina data limită pentru depunerea proiectelor fiind 3 mai 2018.

Așteptăm de mai bine de un an lansarea acestui program. Unul dintre proiectele pregătite deja de Primăria Siret pentru a fi depuse pe acest program are in vedere reabilitarea și dotarea corpului principal de clădire. Va fi reabilitată clădirea principală în totalitate: exterior, interior, acoperiș, etc. Dotările vor cuprinde mobilier (paturi, noptiere, vestiare,etc), echipamente pentru bucătărie precum și aparatură medicală. În cadrul acestui proiect vom avea ca partener Spitalul Raional Hliboca întrucât pe acest program sunt acceptate doar proiecte depuse în parteneriat cu instituții din Ucraina”, a spus primarul Adrian Popoiu.

Suma prevăzută pentru orașul Siret este de 700.000 de euro.

Totodată, la finalul lunii ianuarie va fi lansat Obiectivul Specific 8.1 – Cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate,comunitare si a celor de nivel secundar, in special pentru zonele sarace si izolate, Operatiunea A – Ambulatorii.

„În cadrul acestui apel avem în vedere extinderea și dotarea ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice (Orășenesc) din Siret. Accentul va fi pus pe BFT. Intenționăm să construim un bazin cu apă sărată, săli pentru împachetare cu parafină, săli pentru împachetare cu nămol și alte facilități pentru recuperare. Vom avea in vedere și înființarea de noi cabinete de specialitate și dotarea acestora cu aparatură. În momentul de față managerul spitalului și directorul medical analizează posibilitățile de dezvoltare și necesarul de dotări. Valoarea maximă acceptată de program este de 2,3 milioane de euro”, susține Popoiu.

Cele două proiecte vor fi în evaluare probabil pînă în toamna acestui an.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*