Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Primarul Sucevei și-a prezentat realizările și eșecurile. „Semne bune anul n-are, pierdem vreo 7 milioane de euro din impozitul pe venit”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a prezentat realizările și eșecurile din acest an. La capitorul realizări, edilul Sucevei a precizat că a fost reabilitată infrastructura rutieră, s-au turnat covoare asfaltice pe strada Ciprian Porumbescu, strada Scurtă, Aleea Nucului, Florilor, reabilitare s-a făcut în zona bazar și Carrefour.

Ion Lungu s-a lăudat și cu realizarea a 516 noi locuri de parcare, asfaltarea unor străzi de pământ: Constantin Moraru, Lev Tolstoi- Burdujeni sat este în lucru, pentru Mihail Sadoveanu și Serpentine s-a finalizat licitația și s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, în aceeași situație fiind și strada Vasile Bumbac.

Totodată, a vorbit de o fluidizare a traficului pe Calea Unirii, în zona Bazar, finalizarea zonei de agrement Tătărași, construirea a 80 de apartamente noi ANL, realizarea lucrărilor în cartier Europa: străzi, parcări, dar și modernizarea unor piețe din municipiul Suceava.

De asemenea, Ion Lungu a precizat că s-au implementat proiecte cu fonduri elvețiene, vorbind despre modernizarea iluminatului public cu lămpi de tip led, un proiect finalizat în proporție de 90%, montarea punctelor de încărcare standard și rapide „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”.

S-au achiziționat 11 autoturisme, două furgonete, două autospeciale, urmând să fie livrate. Au fost licitate zece bicliclete electrice și infrastructura de încărcare cu panouri fotovoltaice.

A fost depus și aprobat în prima etapă proiectul de reabilitare termică a clădirii Primăriei municipiului Suceava, a fost demarat proiectul pentru reabilitarea Statuii lui Ștefan cel Mare, de la Cetate.

„Cea mai mare nerealizare este întârzierea în accesarea fondurilor europene 2014- 2020, așa cum am spus și altă dată, suntem la jumătatea exercițiului, practic noi nu am accesat niciun leu, nefinalizarea licitației de salubritate menajeră, pierderea de finanțare europeană grădiniță din cartier Obcini. Am pierdut acolo două milioane de euro ca popa, cum s-ar spune, nu vreau să mai comentez”, a spus Lungu, care a vorbit la capitolul nerealizări și de faptul că nu s-a reușit transferarea parcului Șipote și a pădurii Zamca la primărie, dar și nefinalizarea lucrărilor pe termoficare.

„Semne bune anul n-are având în vedere faptul că din start pierdem vreo șapte milioane de euro din impozitul pe venit”, a specificat edilul.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*