Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Punctul de frontieră Vicovu de Sus- Crasna ar putea fi deschis anul viitor

Punctul de frontieră Vicovu de Sus- Crasna ar putea fi deschis anul viitor. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, după o întâlnire la Vama Siret cu o delegație de la Cernăuți, condusă de președintele Consiliul Regional Cernăuți, Ion Muntean și guvernatorul Regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk.

Discuțiile principale s-au axat pe mediul de afaceri și relațiile comerciale între Suceava și Cernăuți.

Comisia Europeană a transmis guvernului ucrainean o adresă prin care se comunică faptul că se deblochează programul prin care și partea ucraineană va putea moderniza punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna. O veste foarte bună, pentru că astfel, anul viitor se va putea deschide acest punct de frontieră. Partea ucraineană ne-a mulțumit pentru sprijinul și adresele pe care le-am trimis la Bruxelles pentru deblocarea acestui Program. Noi am avut în vedere nevoile populației de etnie română din regiune”, susține Gheorghe Flutur.

La întâlnire au participat și reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe – președinte, Lucian Gheorghiu – președinte executiv, Mihai Cernișov – vicepreședinte, precum și un director de lac ADR N-E.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*