Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Șofer încătușat de polițiști după ce i-a agresat și înjurat ca la ușa cortului

Un șofer de 46 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, a fost încătușat de polițiști după ce i-a agresat fizic și i-a înjurat ca la ușa cortului.

Incidentul s-a petrecut vineri, 15 decembrie, când polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere 11 Pojorâta au oprit pe D.J. 175, în localitatea Izvoarele Sucevei, autoturismul condus de Constantin Tiron.

Șoferul mirosea puternic a alcool, iar oamenii legii i-au solicitat să efectueze o testare cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat.

În continuare, întrucât conducătorul auto a devenit agresiv fizic şi verbal, a fost încătușat și condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, unde de asemenea a refuzat, cu toate că inițial își dăduse consimțământul scris. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

Polițiștii pot interveni în forţă, în condiţiile legii, împotriva celor care pun în pericol viaţa, integritatea sau sănătatea persoanelor ori a organelor de ordine, precum şi împotriva celor care ameninţă cu distrugerea unor clădiri sau bunuri de interes public ori privat.

Reamintim că imobilizarea este o măsură polițienească ce are caracter preventiv, executată în scopul de a pune o persoană în imposibilitatea de a fugi sau de a se manifesta agresiv față de polițist sau față de alte persoane, de a începe sau de a continua o acțiune violentă. Imobilizarea se poate realiza prin folosirea procedeelor de autoapărare, precum și, după caz, a unor mijloace de imobilizare din dotare precum și cu sprijinul altor persoane.

Mijloacele folosite pentru imobilizare sunt stabilite în funcție de numărul persoanelor implicate, starea de agresivitate și forța fizică a acestora, modul de manifestare a agresivității, precum și de obiectele pe care le au asupra lor și care ar putea fi folosite pentru atac asupra polițistului sau a altor persoane.
Înainte de luarea acestor măsuri, persoana este somată să înceteze acțiunea agresivă și să se supună solicitării polițistului, recurgându-se la imobilizare numai dacă persoana nu se conformează.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Șofer încătușat de polițiști după ce i-a agresat și înjurat ca la ușa cortului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*