Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

A fost aprobat programul- cadru al Centenarului Marii Uniri

Consilierii locali suceveni au aprobat programul-cadru al Centenarului Marii Uniri. Acesta este structurat pe cinci secțiuni.

Prima secțiune se desfășoară începând cu luna decembrie 2017, continuând în prima parte a anului 2018 și cuprinde pregătirea și desfășurarea etapei naționale de preselecție Eurovision, 630 ani de atestare documentară a orașului și Zilele teatrului Matei Vișniec.

A doua secțiune va începe în luna iunie 2018 și cuprinde Zilele Sucevei cu spectacole aniversare cu diferite genuri de muzică, Festivalul Internațional de Blues ConFusion, premieră a Teatrului Matei Vișniec- teatru în spații neconvenționale, Zilele Înfrățirii- va fi dedicată o zi sau un sfârșit de săptămână fiecărui oraș înfrățit, Tabere Bucovinene, Expoziții de fotografie sub titlul „Centenarul”, activități sportive ce se vor desfășura în toate cartierele Sucevei sub deviza „Cupa Centenarului”.

A treia secțiune se va desfășura în luna august și se va numi „Suceava Marii Uniri”, vor fi evenimente în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, Festivalul Medieval, Târg de Antichități.

A  patra secțiune va avea loc  în luna noiembrie și se va numi „Bucovina Centenară -100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara”, vor fi evenimente în colaborare cu Consiliul Județean Suceava.

A cincea secțiune se va desfășura în luna decembrie 2018 sub denumirea „Suceava la Centenarul României Mari- 100 de ani de la Marea Unire”. Vor fi evenimente în colaborare cu Consiliul Județean, dar și alte instituții ale municipiului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*