Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Elevii vor plăti mai mult pentru abonamentele TPL

Elevii  din municipiul Suceava vor plăti mai mult pentru călătoriile cu autobuzele de Transport Public Local (TPL) după ce consilierii locali au aprobat creșterea prețurilor pentru 2018. Astfel prețul unui abonament a crescut de la 25 de lei la 33 de lei.

Pe fondul intenţiei Primăriei Sucevei de a depune un proiect cu finanţare europeană pentru dotarea cu 40 de autobuze electrice a parcului societăţii de transport public TPL, reglementările UE cer ca serviciul în cauză să fie delegat unui operator unic. Așadar  Consiliul Local trebuia să modifice art. 1 a HCL nr. 19 din 29 ianuarie 2015, în sensul în care „elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat care studiază la unităţi de învăţământ din municipiul Suceava beneficiază de tarif redus cu 50% din abonamentul lunar nominal integral pe toate liniile, pe tot parcursul anului calendaristic”.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea traseului 2, care nu va mai face dreapta la stația de pe strada Bistriței ( bloc ANL -Obcini ), va urca pe strada Victoriei, la Corduș, asemeni traseului 4.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Elevii vor plăti mai mult pentru abonamentele TPL | Moldova24

Lăsați un comentariu

*