Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Descindere cu luptători SAS la o societate din Suceava. Peste 380 de brazi confiscați

Având în vedere specificul perioadei şi apropierea sărbătorii Crăciunului, poliţiştii au intensificat activităţile de control pentru asigurarea legalităţii depozitării, transportului şi comercializării brazilor de Crăciun.

În cadrul acţiunilor şi controalelor desfăşurate marți, poliţiştii au identificat şi confiscat 381 de brazi de Crăciun care erau deţinuţi şi urmau să fie comercializaţi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.

Marți, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, sprijiniți de o grupă de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Suceava, administrată de un localnic de 46 de ani, privind legalitatea achiziției, deținerii și comercializării pomilor de Crăciun, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, la data de 08.12.2017, bărbatul a achiziționat de la o societate comercială din județul Brăila, 400 pomi de Crăciun, fără ca în avizul de însoțire secundar să fie consemnată proveniența și fără a avea valid codul unic generat de aplicația informatică în domeniul silvic.

Bărbatul de 46 de ani a pus la dispoziția echipei de control pomii cumpărați, ocazie cu care, în urma inventarierii, s-a constatat faptul că, acesta a achiziționat numai 381 de brazi de Crăciun.

„În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a celor două persoane juridice, cu amenzi în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 și confiscarea celor 381 pomi de Crăciun din specia brad, în valoare de 15.240 lei, ce au fost predați în custodia Ocolului Silvic Pătrăuți”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, cms. Ionuț Epureanu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Descindere cu luptători SAS la o societate din Suceava. Peste 380 de brazi confiscați | Moldova24

Lăsați un comentariu

*