Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Hotelurile și pensiunile din județul Suceava, călcate de polițiști. Ce urmăresc oamenii legii

Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă şi faptul că în perioada următoare se va înregistra un număr sporit de turişti care se vor caza în unităţile hoteliere dar şi la pensiunile de pe raza judeţului, poliţiştii desfăşoară acţiuni de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale în domeniul turismului urmărindu-se respectarea legislaţiei în domeniu şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor.

Astfel, în perioada 08.12.2017 – 20.01.2018, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează campania ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă” urmând a se desfăşura activităţi de informare a personalului angajat şi administratorilor unităţilor de cazare cu privire la respectarea legislaţiei şi înregistrarea tuturor persoanelor cazate în aceste locaţii.

Campania se va derula până pe data de 20 ianuarie 2018, având în vedere că în multe comunităţi urmează să se celebreze şi sărbătorile pe rit vechi şi mulţi turişti din Republica Ucraina şi Republica Moldova vor fi prezenţi pe raza judeţului.

De asemenea, turiştii vor fi informaţi cu privire la normele minime de siguranţă ce trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale furturilor din camerele de hotel, furturilor din auto, tâlhăriilor, fiind promovate şi recomandări pentru evitarea conflictelor şi agresiunilor generate de consumul de alcool sau alte situaţii.

O primă acţiune în cadrul campaniei a a fost desfăşurată la data de 09.12.2017, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava care au organizat o acţiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul turismului.

Au fost verificate 8 societăți comerciale, personalul şi adminstratorii fiind instruiţi cu privire la respectarea normelor legale în domeniul actelor de comeţ şi turismului.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 2 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 24.000 lei, la Legea nr.12/1990 republicată.

Astfel de acţiuni de prevenire şi combatere, desfăşurate în sistem integrat de poliţiştii de prevenire şi cei din structurile operative vor fi desfăşurate în continuare, obiectivul fiind creşterea gradului de siguranţă a turiştilor aflaţi pe raza judeţului Suceava şi crearea unui climat optim pentru petreacerea în siguranţă a Sărbătorilor de Iarnă de către toţi cetăţenii.

Pentru o vacanță liniștită și în siguranță poliţiştii vă recomandă:
– aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
– nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!
– în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!
Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:
– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi în special, a pneurilor, a gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
– nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan!
– adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*