Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Comuna Baia va marca, sâmbătă, 550 de ani de la Lupta de la Baia. Ministrul Educației va fi prezent la eveniment

Maria Tomescu, primarul comunei Baia

Maria Tomescu, primarul comunei Baia

Autoritățile locale, dar și locuitorii din comuna Baia, vor marca, sâmbătă, 550 de ani de la Lupta de la Baia. Evenimentul se anunță unul grandios, plin de istorie și tradiție.

De la 11 la 11.45, la biblioteca Baia va avea loc deschiderea expoziției Ștefan cel Mare și Sfânt, cu materiale din colecția Muzeului Bucovinei. La 12.15, pe platoul Căminului Cultural Baia va avea loc un ceremonial militar, apoi o festivitate de acordare a medaliilor și a diplomelor pentru 14 veterani de război.

Tot la căminul Cultural va urma, de la 13.00, Testamentul lui Ștefan cel Mare cu actorul Marius Rogojinschi, iar de la 13.10 simpozionul „Lupta de la Baia 550” ( mărturii și evocări).

La Biserica Albă (Sf. Gheorghe) un sobor de preoți în frunte cu îPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, vor oficia o slujbă religioasă.

Apoi, pe șoseaua centrală a comunei Baia vor putea fi vizitate standuri, iar cei prezenți se vor înfrupta din bunătățile tradiționale. Vor fi ceaune cu ciorbă, turte coapte, dar și scrijele.

„Avem mulți invitați, am invitat pe toată lumea, la Prefectură, Consiliul Județean și noi îi așteptăm cu drag, mai ales că acolo la biserică, după ce se va termina vecernia, suntem onorați că vine și IPS Pimen, am pregătit, medieval zic eu, ceaune cu ciorbă, turte coapte, scrijele, ca toată lumea să se simtă bine și să dăm dovadă că suntem oameni gospodari”, a declarat primarul comunei Baia, Maria Tomescu.

La eveniment sunt așteptate autorități locale, județene, istorici, arheologi, profesori, dar și ministrul Educației, Liviu Pop.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*