Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Flutur: Sunt șanse să obținem ca șoselele de centură din regiune să fie finanțate direct de ADR N-E prin POR, în ideea de a grăbi executarea acestor importante obiective

La ședința Consiliului Pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, care a avut loc, joi, la Piatra Neamț, a fost prezentat bilanțul pentru acest an.

Președintele CJ Suceava și al ADR Nord- Est, Gheorghe Flutur, susține că ADR Nord-Est ocupă primul loc între toate regiunle de dezvoltare la absorbția de fonduri europene ajungând la o rată de absorbție de 27% din fonduri alocate pe exercițiul financiar 2014 – 2020, ceea ce înseamnă 1,4 miliarde de lei, doar in acest an, prin care au fost finanțate deja 257 de proiecte.

Până la finalul acestui an estimăm că ajungem la o absorbție de 30% adică peste 1,75 miliarde de lei. Cred că, dacă într-un an s-a făcut o absorbție de 30% din totalul fondurilor diponsbilie, este un lucru foarte bun pentru această regiune și implicit pentru județul Suceava. Iar aici mai sunt depuse 1.000 de proiecte.  Am fost primii care am dat drumul la investiții pe infrastructură, drumul Suceava – Iași, proiect care va permite modernizarea drumului Suceava Ipotești Bosanci Udești Liteni Dolhasca până la hotarul cu județul Iași precum și ruta Suceava Moara Liteni-Moara Zaharești Stroiești Costâna Dărmănești.  De asemenea pentru municipiul Suceava, peste 30 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură, proiecte sociale și culturale”, a declarat Flutur.

În promovarea turismului, reabilitarea monumentelor și pentru agrement, acesta a reamintit reabilitarea Cazinoului Vatra Dornei, Mănăstirile Bogdana, Dragomirna și Proborta, Biserica Sf. Ilie din satul Sf. Ilie, ctitorie Ștefan cel Mare și biserica din de lemn din Adâncata, două proiecte de agrement la Ariniș, Gura Humorului, reabilitarea a două zone de agrement la Siret, trei proiecte de infrastructură străzi și agrement la Vatra Dornei, Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc.

Urmează și alte proiecte la Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Suceava, proiectul cu Clusterul Inovativ Regional Suceava – Botoșani și Universitate, pe bioeconomie, 13 proiecte transfrontaliere cu Cernțăuti-Ucraina La acestea se adaugă vorbi și multe proiecte ale agenților economici privați. Vom continua același ritm de depunere a proiectelor, pentru a absorbi cât mai mulți bani europeni la nivel de județ”, a precizat Flutur.

Totodată, Gheorghe FLutur  susține că a făcut demersuri și „sunt șanse sa obținem ca șoselele de centura din regiune sa fie finanțate direct de ADR N-E prin POR, in ideea de a grabi executarea acestor importante obiective”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Flutur: Sunt șanse să obținem ca șoselele de centură din regiune să fie finanțate direct de ADR N-E prin POR, în ideea de a grăbi executarea acestor importante obiective | Moldova24

Lăsați un comentariu

*