Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

VIDEO! Tragic! O femeie a murit, un bărbat a ajuns la spital, iar altul este dispărut după ce au fost prinși de o avalanșă. Încercau să urce drapelul pe munte (Update)

Trei persoane au fost surprinse de o avalanșă, vineri, în timp ce încercau să urce drapelul României pe munții Călimani.

Cei doi bărbați și o femeie, sunt alpiniști voluntari, doi dintre ei fiind pompieri militari aflați în timpul liber. Aceștia au urcat pe munte pentru a arbora steagul național, fiind o acțiune în scop comunitar.

Potrivit ISU Suceava, pentru salvarea acestora intervin, în echipe mixte, 46 de pompieri, nouă jandarmi, 14 salvamontiști din Vatra Dornei  și de la Consiliul Județean, șase militari de la UM Roșu, cinci lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei și și doi lucrători de la Rezervația Călimani.

Se intervine cu zece autospeciale, 2 autoșenilate, o ambulanță SMURD, un cuplu chinotehnic și mai multe autoturisme de teren. Totodată, se folosesc telefoane satelitare pentru zonele fără semnal și generatoare cu un balon pentru iluminat.

Alarma s-a dat la 17.17, unul dintre persoanele prinse de avalanșă reușind să sune la 112.

Primul, un bărbat de 36 de ani, Lucian Drăgan a fost găsit. Din fericire este în viață și conștient. De asemenea, a fost găsită și femeia, dar aceasta a decedat, iar acum este căutat celălalt bărbat.

Una dintre victimele avalanșei a fost găsită

Ziua Națională a României ALTFEL

Publié par SALVAMONT VATRA DORNEI sur vendredi 1 décembre 2017


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. VIDEO! Cumplit! Trei persoane surprinse de o avalanșă în timp ce încercau să urce drapelul pe munte (Update) | Moldova24
  2. Căutările bărbatului rămas prins de avalanșă, sistate din cauza viscolului | SuceavaNews.ro
  3. Ce greșeli au făcut cei trei salvamontiști prinși de avalanșă | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*