Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Liber la vânat urşi în Bucovina, după ce animalele sălbatice au ucis patru vite şi cinci oi

După doi ani de zile în care vânătoare de urşi a fost interzisă pe teritoriul judeţului Suceava, precum şi în ţară, Ministerul Mediului şi-a dat acordul ca două exemplare de urşi să poate fi vânate. Acest lucru a avut loc după ce urşii au ucis patru vite şi cinci oi de pe raza a trei localităţi din judeţul Suceava, scrie Adevarul.ro.

Ministerul Mediului a acceptat propunerea Direcţiei Silvice (DS) Suceava, astfel că permite ca doi urşi din zona de munte a judeţului Suceava să poată fi vânaţi. Directorul DS Suceava, Sorin Ciobanu, a confirmat faptul că a fost aprobată vânarea celor doi urşi de pe fondurile de vânătoare gestionate de DS Suceava.

Se va proceda la recoltarea acestora în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a menţionat directorul Sorin Ciobanu.

Conform unei statistici a Biroului de Vânătoare şi Salmonicultură, în această toamnă, urşii au ucis patru vite şi cinci oi de pe raza a trei localităţi din judeţul Suceava. În urmă cu doi ani de zile, vânătoarea la urşi a fost interzisă în România tot printr-un ordin al Ministerului Mediu. De când s-a luat decizia interzicerii vânătorii de urşi, numărul acestor animale sălbatice s-a înmulţit, astfel hrana din păduri nu mai este suficientă pentru a întreţine populaţia în creştere. În aceste condiţii, urşii au început să-şi caute hrană prin gospodăriile oamenilor.

Citeste mai mult: adev.ro/p02qah


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*