Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

„Deschide ochii…! Deschide inima!”, la Iulius Mall

DGASPC Suceava organizează în data de 4 decembrie 2017, începând cu orele 12.00 la Iulius Mall Suceava, a XII-a ediție a evenimentului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”-eveniment – manifestare la care vor participa copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament și din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura DGASPC-Suceava precum și persoane cu dizabilități din cadrul ONG-urilor și din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret.
În cadrul acestui eveniment se va desfășura un spectacol în care vedetele vor fi, în principal, persoane cu dizabilități și va fi organizată o expoziție care va conține produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii de către opinia publică, a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilitati și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Anul acesta, în cadrul evenimentului, persoanele cu dizabilitati vor demonstra ceea ce a afirmat celebrul Robert M. Hensel, el însuși născut cu o dizabilitate, care a spus “Singura parte care mă defineşte din cuvântul “dizabilitate” sunt ultimele 9 litere – “abilitate” “ iar mesajul organizatorilor este în acest an: „Şanse egale pentru persoanele cu dizabilitati –pentru o societate fără discriminări”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*