Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

VIDEO! Percheziție la Suceava, într-un dosar de furturi de semințe și pesticide din Franța

Un număr de 12 percheziții au avut loc, marți, pe teritoriul României, din care una la Suceava, într-un dosar de furturi de semințe și pesticide din Franța. Descinderile au fost efectuate de Poliția Română și Jandarmeria Franceză, sub coordonarea procurorilor DIICOT—Structura Centrală, și a vizat destructurarea unei grupări infracționale de criminalitate itinerantă, ai cărei membri sunt cercetați pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat și tăinuire.

Nouă percheziții au avut loc în județul Galați și câte una în județule Arad, Iași și Suceava. Nouă persoane au fost reținute. Anchetatorii au ridicat mai multe bunuri și înscrisuri.

Șapte au fost ridicate din România și urmează a fi prezentate instanțelor competente, în scopul predării lor autorităților franceze care instrumentează cazul, respectiv Tribunalului de Mare Instanță din Colmar, iar două de pe teritoriul Germaniei și Belgiei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT,  în perioada iunie 2016 — iulie 2017, membrii grupului au săvârșit 10 fapte de furt pe teritoriul Franței, în regiunea Alsace, respectiv au sustras din depozitele unor societăți comerciale, produse fitosanitare (pesticide și semințe), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.000.000 de euro.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, s-a identificat și recuperat, pe teritoriul României, cantități însemnate de produse fitosanitare, în valoare de 258.580 de euro, sustrase din localitățile Obersaasheim și Saint Sauveur Marville; peste 5 tone de semințe de rapiță în valoare de aproximativ 243.000 de euro, sustrase din localitățile Mons en Pevele și La Chapelle D´Armentieres, precum și 14.000 de rulmenți.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*