Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Peste 100 de căruțași instruiți de polițiști pentru prevenirea accidentelor rutiere

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu implicarea vehiculelor cu tracţiune animală, în perioada 24 – 26 noiembrie 2017, poliţiştii de prevenire au desfăşurat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN2, DN 2E, DN2H, DN 17A, dar şi pe drumurile comunale adiacente.

Au fost montate peste 80 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ. Peste 100 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul partenerului tradiţional al poliţiştilor, dl. Brian Douglas, un activist constant în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

În paralel, Poliția municipiului Rădăuți în cooperare cu Poliția municipiului Suceava și Polițiile orășenești Vicovu de Sus și Siret, a organizat o acțiune preventiv reactivă, pentru reducerea riscului rutier datorat excesului de viteză şi a abaterilor comise de căruțași şi conducătorii de mopede, pe DN 2,
pe traseul Suceava – Siret, precum și pe DN 2H, pe traseul Grănicești – Rădăuți – Vicovu de Sus.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.535 lei.
Au fost reţinute 4 premise de conducere reținute, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi un set de plăcuțe de înmatriculare ridicate.

Totodată, pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere poliţiştii fac următoarele recomandări:
– nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hiop este interzis;
– folosiţi în mod obligatoriu vestele reflectorizante şi elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;
– vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile;
– să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;
– să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;
– să nu transporte persoane care stau in picioare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*