Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Peste 1.400 de șoferi trași pe dreapta de polițiști. Mai mulți conducători aveau alcoolemii record

Consumul de băuturi alcoolice la volan este una din cazele generatoare de accidente din cele mai grave, susțin reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

În ultima perioadă, deşi au fost organizate săptămânal acţiuni cu efective sporite, în special în partea a doua a zilei, s-au înregistrat accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave. Şi în acest week-end poliţiştii au fost la datorie, zeci de echipaje acţionând cu aparatul etilotest pe drumurile naţionale dar şi judeţene şi comunale.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest peste 1400 de şoferi.

În perioada 24.11.-26.11.2017, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de agenții de ordine publică atestaţi cu sarcini pe linie rutieră, a organizat şi executat pe raza județului, acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.
Au fost testaţi alcoolscopic 1424 de conducători auto.
Au fost constatate 10 infracţiuni şi au fost aplicate 277 de sancţiuni contravenționale în valoare de 109.905 lei.
Au fost reţinute 21 de permise de conducere şi au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Iată câteva exemple:

La 25.11.2017, ora 19.30, un echipaj mixt format din polițiștii Serviciului Rutier Suceava și ai Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DC Gălănești, autoturismul cu numărul provizoriu de înmatriculare, condus de un localnic de 28 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 25.11.2017, ora 16.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe DN 17, în interiorul localităţii Ilişeşti, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 26.11.2017, ora 03.43, o patrulă din cadrul Secţie 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pentru control pe DJ 208C, din comuna Hârtop, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Fălticeni. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 1.400 de șoferi trași pe dreapta de polițiști. Mai mulți conducători aveau alcoolemii record | Moldova24

Lăsați un comentariu

*