Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Au băut până nu au mai știut de ei, apoi au urcat la volan. Chefliii s-au ales cu dosare penale

În ultimele două zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, poliţiştii au identificat în trafic mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate au urcat băuţi la volan. În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi au suspendat şoferilor dreptul de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

Iată câteva exemple:

Vineri, 24 noiembrie, în jurul orei 18.50, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DN 2H, din orașul Milişăuți, autoturismul control de un localnic de 49 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 16.50, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Moara a oprit pentru control pe DJ 209C, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 64 de ani, din comuna Horodniceni.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Duminică, 26 noiembrie, ora 03.43, o patrulă din cadrul Secţie 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pentru control pe DJ 208C, din comuna Hârtop, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Fălticeni.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

VIDEO! A băut până nu a mai știut de el, apoi a ajuns cu mașina într-un șanț. Abia se putea ține pe picioare în fața polițiștilor


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*