Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Regizorul Cristian Mungiu deschide Les Films de Cannes à Suceava, vineri, la Cinema Modern

Foto: Song Xiangyang

În perioada 10-12 noiembrie 2017 va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Les Films de Cannes à Suceava, la Cinema Modern, care se va desfăşura în prezenţa invitaţilor speciali – regizorul Cristian Mungiu, actorul Valeriu Andriuţă şi criticul de film Irina Margareta Nistor.

În deschiderea Les Films de Cannes à Suceava, vineri, 10 noiembrie, de la ora 19:00, regizorul Cristian Mungiu va participa la proiecţia aniversară a filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, prezentat la zece ani de la premiul Palme d’Or obţinut la Cannes în 2007. Lungmetrajul a primit numeroase premii pentru cel mai bun film al anului acordate de diverse asociații internaționale ale criticilor de film. De asemenea, a câştigat premiile pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor acordate de Academia Europeană de Film.

Născut pe 22 decembrie 1967 în Moldova din dreapta Nistrului, actorul Valeriu Andriuţă a făcut studii de actorie la Tbilisi în perioada 1988 – 1992. Din 1995 joacă în filmele lui Cristian Mungiu, cel mai important rol jucându-l în „După dealuri”. Cu sprijinul lui Cristian Mungiu a filmat primul său scurtmetraj, „Chers Amis”. Pe 12 noiembrie, actorul va ajunge la Les Films de Cannes à Suceava pentru proiecţia filmului „A Gentle Creature”, realizat de Sergei Loznitsa, la finalul căreia va răspunde întrebărilor publicului în cadrul unui Q&A pe care îl va modera criticul de film Irina Margareta Nistor.

De peste 12 ani, Irina Margareta Nistor concepe și moderează emisiunea radio săptămânală  „Vocea filmelor”, iar din 2012 este Directorul Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film de la București, o replică a celui de la Londra. Cu ocazia celei de-a doua ediţii a Festivalului Les Films de Cannes à Suceava, criticul de film va introduce filmele „Paterson”, „A Gentle creature” şi „A Man of Integrity”, care vor fi proiectate la Cinema Modern pe 12 noiembrie.

Din selecția Les Films de Cannes à Suceava fac parte filmele „A Gentle Creature”, realizat de Sergei Loznitsa, „Jupiter’s Moon”, în regia lui Kornél Mundruczo, „120 Battements par minute”, cunoscut și ca BPM, realizat de regizorul francez Robin Campillo, „Paterson”, semnat de Jim Jarmusch, „Good Time”, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Josh și Ben Safdie, şi „A Man of Integrity”, în regia lui Mohammad Rasoulof. Programul complet al Festivalului este disponibil pe filmedefestival.ro. Intrarea la proiecţiile de film este liberă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*