Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Primarul din Câmpulung Moldovenesc: Nu mă arunc eu să dau salarii la nivel de nu știu ce primărie de municipiu mare și după aia să nu am nimic la dezvoltare

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură

Doar o parte dintre angajații din Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc au beneficiat de salarii majorate. Și asta deoarece, potrivit edilului Mihăiță Negură, mare parte dintre ei deja aveau lefurile mărite.

Astfel că, în august, 62 de angajați din cei 120 din unitatea administrativ teritorială au beneficiat de o majorare salarială.

În 2016, când a fost ordonanța lui Cioloș, am ridicat atunci salariile, în medie, cu 20%, 20- 28%. N-am știut că o să vină o altă ordonanță obligatorie în februarie, când încă 20% și atunci am ajuns la o mărire de salarii de aproape 50%, la care normal că, după calculele mele, îmi afecta foarte mult bugetul. În iulie, când s-a dat legea 153 privind  salarizarea, împreună cu Consiliul Local am decis nu reducere, o reajustare a salariilor din primărie, deci undeva am reduc cam 20% toate salariile. În august, am mai dat o hotărâre de Consiliu Local și am ridicat salariile pentru că era o diferență între anumite grade profesional, pentru 62 de funcționari publici”, a spus primarul.

Mihăiță Negură susține că deja o parte dintre angajații nemulțumiți că nu li s-au ridicat salariile au apelat la instanță, dar primarul susține că nu avea cum să le dea mai mulți bani pentru că bugetul ar fi fost afectat foarte mult și nu ar mai fi avut bani pentru partea de dezvoltare.

„Calculele pe care le-am făcut îmi afectau foarte mult investițiile. Eu am avut o discuție, au fost nemulțumiți, m-au dat o parte în instanță ca să vină la salariile din februarie 2017, e dreptul lor, dar e și dreptul Consiliului Local să gestioneze banii. Au fost supărări, mai sunt….[… ] Nu mă arunc eu să dau salarii la nivel de nu știu ce primărie de municipiu mare și după aia să nu am nimic la dezvoltare”, ne-a declarat edilul din Câmpulung Moldovenesc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*